Abyssinier/rosette marsvin

Abyssinier marsvin er også kendt som rosette marsvin blandt mange, som er en af de ældste marsvineracer. Rosette marsvin er dog ikke en race og blot en betegnelse for marsvinets rosetter, som er hvirvlerne, de har rundt på kroppen. Til gengæld er der racen abyssinier, som også har de karakteristiske rosetter, men som skal sidde på en helt bestemt måde for at være en abyssinier. Dette kan I læse om længere nede på denne side.

Jeg opdrætter kun marsvin af racen abyssinier. Hvis I er interesseret i abyssinier marsvin, er I velkommen til at se, om jeg har marsvin til salg. Ellers kan I se mine kommende kuld af abyssinier marsvin, hvis I er interessere i at komme på venteliste.

Læs i denne artikel omkring abyssinierens temperament og racestandarden for netop denne race.

Abyssinier marsvins temperament

Abyssinier marsvinet er den mest livlige og frække af marsvineracerne. De elsker løbeture på gulvene, og de er utrolig udadvendte mod mennesker. Hvilket også er en af grundene til, at min kærlighed er endt hos netop denne race.

Abyssinier marsvin er især kendte for deres udadvendte og modige temperament. Der skal meget til at skræmme dem, og de har et utroligt på gå mod til at opdage nye ting. Netop også derfor de især elsker løbeture på gulvet, hvor de kan undersøge en helt masse og samtidig få rørt sig. 

Racestandard for abyssinier marsvin

Håret på en abyssinier er cirka 3½ cm langt og føles ru. Rosetterne skal være så runde og store som muligt og have et lukket center, hvorfra hårene kommer ud fra.

Der skal være fire kropsrosetter, to hofterosetter og to bagpartsrosetter. Derudover kan der være to skulderrosetter og to næserosetter. 

Rosetterne skal være arrangeret lige henover kroppen, så der dannes kamme mellem rosetterne, der vender mod hinanden. Rosetterne skal stå oprejst. Der er fokus på korrekt placerede rosetter og kamme. Kammene skal dannes ved 90 graders vinkler.

Abyssinier racen er tilladt i alle anerkendte farver og aftegninger.

Hvis I er interesseret i at lære mere om racestandarden for abyssinier marsvin, kan jeg anbefale at læse hos rosettemeerchweinchen.com, hvor de også har gode informerende billeder.