Marsvinebur

Når det kommer til at vælge et bur til dit marsvin, er det vigtigt at overveje størrelsen, materialet og det overordnede design. Marsvin har brug for masser af plads til at bevæge sig og motionere, så det er vigtigt at vælge et bur, der er stort nok til at tillade dette. Et bur, der er for lille, kan føre til helbredsproblemer og manglende stimulering for dit marsvin.

I denne artikel gennemgås der følgende: 

Marsvineburets størrelse

Marsvinebure findes i nærmest alle størrelser. Helt ned til meget små bure, som hvor marsvin slet ikke burde være i, da der ikke er plads til dem, til store bure, hvor man kan have mange marsvin gående sammen. En tommelfinderregel er, at to marsvin mindst skal have 120×60 cm. Især hanner har brug for lidt mere plads en hunner for at undgå uenigheder. Men jo større bur jo bedre, da marsvin er aktive dyr, som har brug for plads og bevægelse. Udover et almindeligt bur, anbefales det også at have en løbegård, så marsvinene kan komme ud og løbe deres energi af.

Vejledning til min. størrelse ud fra antal marsvin (husk, det er kun vejledende, nogle gange kræver de større burre end det skrevne herunder)

  • To marsvin: 120×60 cm.
  • Tre marsvin: 150×60 cm.
  • Fire marsvin: 200×60 cm.
  • Fem marsvin: 250×60 cm.
  • Seks marsvin: 300×60 cm.

Marsvineburets indretning

Ud over størrelse og materiale er det vigtigt at overveje burets overordnede indretning. Sørg altid for mindst et hus/gemmested til hvert marsvin,  madskåle (nogle gange nødvendigt med en til hver), og selvfølgelig vandflaske(r).

Overordnet set, når du vælger et marsvinebur, er det vigtigt at overveje størrelsen, materialet og indretningen for at sikre, at dit marsvin har et godt og trygt hjem. Nedenfor vil I kunne se forskellige typer af marsvinebure

Typer af marsvinebure

Tremmebure

Et tremmebur som marsvinebur er den klassiske burtype for førstegangskøbere af marsvin. Du ser også disse bure overalt i butikker som Maxi Zoo og Zooplus. 

C&C Bure

Hvis du ønsker at lave kreative marsvinebure i højder, så er C&C bure meget populære. Dine marsvin vil typisk stå på gulvet i dette type bur.

Skabsbure og modulbure

Et meget populært bur pga. dets design og funktionalitet. Modulbure og skabsbure falder nemmere i med indretningen i boligen, og så holder de utrolig godt i kvaliteten. 

Jeg bruger selv modulbure, som blot skal tørres over med en våd klud i bunden, og så holder de i rigtig mange år.

Hjemmelavede marsvinebure

På diverse marsvinesider på Facebook vil I kunne se meget kreative marsvineejere, som laver deres eget marsvinebur fra bunden. Nogle bruger skabe lagt ned, andre køber bedrollers. Mulighederne er mange.