Om opdrættet

Von den Kleintieren har fokus på abyssinier marsvin i sort/rød/hvid, hvor formålet med opdrættet er at forbedre abyssinier-racen i netop de farver.

Alle marsvin står indenfor i vores hus, hvor de i en tidlig alder vil være vant til hverdagslarm og støj. Mine marsvin er sunde og raske og har været i hænder fra helt små, så de er vant til mennesker. Desuden er de alle møgforkælede og opdraget til at tigge efter mad ved kanten på buret. 

Om racen

En abyssinier er et ruhåret marsvin, der har symmetrisk og korrekt placerede rosetter og kamme, der dannes ved 90 graders vinkler.

Håret er cirka 3,5 cm. langt og skal føles fast og ru. Der skal være fire kropsrosetter, to hofterosetter og to bagpartsrosetter. Derudover kan der være to skulderrosetter og to næserosetter. Rosetterne skal være arrangeret i lige linje.

Læs mere om abyssinier racen her.

Bag om opdrættet

Jeg fik mit første marsvin i 6 års fødselsdagsgave af mine forældre, et hvirvel marsvin. Jeg ville egentlig have en kanin som min veninde, men min mor tænkte, at et marsvin var et mere passende dyr, som kunne stå indenfor, hvilket kaniner typisk ikke gjorde dengang.

Lige siden har jeg haft marsvin, dog er der kommet lidt flere til end dengang. Det er især i de seneste år, hvor bestanden er vokset. Avl af marsvin kom først rigtig på tale på grund af min voksende interesse for abyssiniere og deres helt fantastiske pels og temperament. Lauritz blev startskuddet til mit opdræt, og han danner også basis for starten på mit opdræt.

I kan se flotte Lauritz på billedet ved siden af.