Tillykke med dit nye marsvin

De første par dage kan dit/dine nye marsvin være lidt sky. Han/hun skal lige have lov til at falde til ro og blive tryg i de nye omgivelser. 

Lad derfor dit/dine nye marsvin få ro i de første 24 timer i hjemmet, hvor du ikke tager dem op.

Fra dag 2 kan du begynde at tage dit/dine marsvin op, så de kan vænne sig til dig. En god ide er også at sætte sig ved siden af buret og snakke med dem, uden du nødvendigvis nusser med dem.

Vejen til et marsvins hjerte går igennem maven. Gør dem tam med mad og hav gerne ærteflager klar, når de nye marsvin flytter ind. Jeg vænner alle mine marsvineunger til ærteflager tidligt, så de forbinder hånden med noget godt. Så når I får marsvinene i det nye hjem, vil de allerede elske ærteflager.

Marsvin fra Von den Kleintieren er alle vant til håndtering og komme i hænder fra helt små af. Mine marsvin er af racen abyssinier, hvilket gør, at de mægtig gerne vil på opdagelse, løbeture og nusses med. Så forvent et modigt og nysgerrigt marsvin, der er klar på at udforske sit nye hjem.

Foder

Dine nye marsvin vil være vant til følgende foder:

  • Berkel marsvinepiller
  • Sæsonens grøntsager
  • Mælkebøtter og græs (om sommeren)
  • Hø fra den lokale landmand
  • Ærteflager og andre tørrede marsvinesnacks

Er du i tvivl om, hvilke grøntsager de må få? Læs denne grøntliste.

Læs mere om mad til marsvin.

Jeg anbefaler ikke

Dette er mange typiske fejl, som nye marsvineejere gør, som kan være direkte farligt for marsvinene, men hvor de kun mener det godt.

Derfor anbefaler jeg ikke, at I:

  • Giver mineralsten
  • C-vitamin tilskud i pulver eller dråber
  • Putter sele på marsvinet
  • Sætter på græs om sommeren for tidligt. Jorden skal være varm nok for os til at sidde derpå i 30 min, før marsvinene må komme ud.

God fornøjelse med dit nye familiemedlem

Jeg håber, at I bliver rigtig glade for jeres nye familiemedlem(mer). 

Hvis I har spørgsmål til dem, så hold jer ikke tilbage med at skrive. Jeg hjælpe gerne.

Jeg elsker at få opdateringer og billeder af marsvinene i deres nye hjem, både når de lige er flyttet, men også når de har været der i noget tid.

Hvis I en dag ikke kan have marsvinene mere, vil jeg meget gerne vide det. Enten kan jeg tage dem tilbage, eller jeg kan hjælpe med at finde et nyt hjem.